Om oss

Hej och välkommen till Leksakstanten. Leksakstanten är det roliga namnet på vår nya blogg. Vi är ett gäng barnföräldrar som ville göra en hemsida om något som vi lärt oss väldigt mycket av tack vare våra barn, det vill säga lek och leksaker. Det är så fantastiskt nyttigt för barn att få leka. Leken gör barnen lyckliga och glada samtidigt som den kan hjälpa dem att utveckla sina förmågor. Genom att leka utvecklas en mängd sociala och kognitiva färdigheter. Den fysiska leken ger även motion och utvecklar barnens motoriska förmågor.

Leksaker

För att göra leken så rolig som möjligt behöver man bra leksaker. Visst kan man leka utan nästan några leksaker alls. Men vi tror, tack vare vår egen efterenhet både som barn och föräldrar att leken blir lite roligare om man har roliga leksaker att välja på. Roliga leksaker behöver inte vara samma sak som dyra leksaker. Om man har pengar så kan man spendera nästan hur mycket som helst på leksaker. Det finns inte en en brist på kostsamma leksaker därute, snarare tvärtom.

Ej dyra men gärna tåliga

Vi förordar att man inte skämmer bort barnen med allt för dyra leksaker. Leksaker är trots allt något som ska tålas att lekas med. Om man betalar allt för mycket för en produkt så blir man ju sen även onödigt rädd om denna. Vi vill absolut inte bli sådana föräldrar som förmanar barnen att de måste vara försiktiga med sina prylar. Visst, kläder och leksaker med mera ska behandlas med respekt och inte förstöras helt i onödan. Dock tycker vi att barnen ska kunna springa, leka, hoppa och agera ut nästan hur mycket som helst, bara de bara är försiktiga och har respekt för djur och sina medmänniskor. Även om det regnar och är kladdigt ute så ska barnen självklart kunna springa, sitta, eller till och med få rulla runt var de vill. Leken ger bra motion och lär barnen om livet.

Med detta sagt så är det därför bra om leksakerna håller en viss kvalitet så att de inte går sönder även vid mer intensiv lek. Självklart kostar kvalitet lite extra, men detta får man ofta igen då man sparar pengar på att inte behöva köpa nya leksaker så ofta.

Vår ambition

Vår ambition med denna sida är att inspirera våra läsare till att vara aktiva i att få sina barn att leka. Sidan vänder sig främst till föräldrar, men så klart även till andra personer som har barn i sin närhet såsom mor- eller farföräldrar eller varför inte grannar eller bekanta. Genom att belysa fördelarna med lek och komma med tips på hur man som vuxen kan underlätta barnens lek så hoppas vi kunna göra en positiv insats. Vår ambition är också att få alla föräldrar att engagera sig själva mer i barnens lek. Genom att leka med sina barn kommer man närmare dem och lär sig förstå dem bättre. I leken kan man också kommunicera med barnen på ett sätt som ibland kan vara effektivare än att försöka tala med dem mellan fyra ögon. Här i bloggen kommer ni även så småningom få se vilken passion vi har till roliga leksaker. Det finns inget bättre än att ge sina barn riktigt roliga leksaker som man ser ger glädje och stimulerar till lek. Vi måste även erkänna att vi själva är barnsligt förtjusta i leksaker, så det är inte alltid bara för barnens skull vi testar nya leksaker därhemma. Vi hoppas kunna testa och tipsa om roliga leksaker här framöver, så håll utkik på sidan helt enkelt!